Usvojen budžet BiH za 2011. godinu od 1,24 milijarde KM

Bez autora
Feb 13 2012

Savjet ministara BiH usvojio je danas jednoglasno Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu u iznosu od 1.245.815.495 KM, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH. Za finansiranje institucija BiH predloženim nacrtom budžeta predviđeno je 905 miliona, a za servisiranje spoljnog duga 342 miliona maraka. Ministarstvo finansija je zaduženo da Nacrt zakona dostavi Predsjedništvu BiH, koje bi trebalo da ga usvoji i proslijedi na potvrđivanje Parlamentarnoj skupštini. Ovim su stvoreni uslovi da, ako Predsjedništvo BiH i Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine u ova dva dana donesu očekivane zaključke, bude deblokirano sve ono što je do sada bilo blokirano, prije svega servisiranje spoljnog duga, a onda i funkcionisanje institucija, i da se stvori realan osnov za kreiranje budžeta za 2012. godinu.

Usvojen budžet BiH za 2011. godinu od 1,24 milijarde KMSavjet ministara BiH usvojio je danas jednoglasno Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu u iznosu od 1.245.815.495 KM, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Rekao je ovo predsjedavajući Savjeta ministara Vjekoslav Bevanda na konferenciji za novinare poslije sjednice Savjeta u Sarajevu.

Za finansiranje institucija BiH predloženim nacrtom budžeta predviđeno je 905 miliona, a za servisiranje spoljnog duga 342 miliona maraka.

Kazao je da je Ministarstvo finansija zaduženo da Nacrt zakona dostavi Predsjedništvu BiH, koje bi trebalo da ga usvoji i proslijedi na potvrđivanje Parlamentarnoj skupštini.

- Ovim smo stvorili uslove da, ako Predsjedništvo BiH i Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine u ova dva dana donesu očekivane zaključke, bude deblokirano sve ono što je do sada bilo blokirano, prije svega servisiranje spoljnog duga, a onda i funkcionisanje institucija, i da se stvori realan osnov za kreiranje budžeta za 2012. godinu - naglasio je Bevanda.

On je zahvalio novimenovanom ministru finansija i trezora BiH Nikoli Špiriću i zaposlenima u tom ministarstvu na uloženom velikom trudu da do danas bude sve urađeno kako bi bio usvojen Nacrt zakona o budžetu institucija BiH za 2011. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik